Bideskinner

Slip af med hovedpine

Hovedpine kan have mange forskellige årsager. Hvad der ofte er overset, er at hovedpine kan stamme fra spændinger omkring kæbeleddet eller tyggemusklerne som følge af, at man skærer eller presser tænder.

 

Sker det mens man sover, er man ikke altid selv opmærksom på, at man skærer tænder. Selv hvis man er klar over, at man skærer tænder, så er det ikke sikkert, at man bemærker, at der kan være en sammenhæng mellem tænderskæren og hovedpine/migræne.

 

Hvis du har et skævt eller forkert sammenbid, kan du risikere at få kronisk hovedpine, nakkespændinger,  og store muskelsmerter
pga. myoser (muskelinfiltration) i musklerne, der holder underkæben på plads. Tindingemusklerne og kæbemusklerne er de største muskelgrupper, der er involveret.

 

Tænderskæren kan bl.a. også give et stort slid på tænderne,  og man kan udvikle knæklyde fra kæbeleddene.

 

Hvis man spænder i tyggemusklerne eller skærer tænder, så er det hensigtsmæssigt at gøre noget ved det, ellers kan tænderne med tiden nedslides totalt. Jo før man sætter ind overfor problemet, jo nemmere er det typisk også at behandle og forebygge permanente skader på tænderne.

 

I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset bidskinne afhjælpe problemerne.

 

Der findes flere typer af bidskinner, så tal med din behandler om det,  så finder I sammen en løsning.

 

Hvis du har spørgsmål, eller ønsker at booke en tid til undersøgelse, så kan du kontakte os her: Kontakt Tandlægerne Sundbyvester Plads

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER