Hvad er tandpine?

Tandpine er en smerte forårsaget af skade på dine tænder og/eller det omkringliggende væv. Det kan ofte være svært at lokalisere, hvorfra smerten kommer, og hvilken skadet tand der er den reelle årsag til tandpinen. Der er også nogle tilfælde, hvor årsagen til smerten ikke nødvendigvis findes i den samme tand.

 

Der er en del mennesker, som fejlagtigt forbinder tandpine med smerter, som kommer fra andre steder i kroppen.
Smertetilstanden kan skyldes betændelse i ansigtsnerven, bihulebetændelse eller blot isninger i tænderne. 


Tandpine kan også opstå, hvis tanden bliver udsat for et hårdt slag. Det hårde slag er årsagen til, at der opstår betændelsestilstand i tandens indre. Der kan gå kortere eller længere tid fra traumet (slaget) til reaktionen fra nerven.

 

Hvad kan forårsage tandpine?

Der kan her nævnes nogle af de forskellige årsager til, at tandpine opstår:

  1. Huller i tænderne er den hyppigste årsag, huller giver bakterier mulighed for at trænge ind i tanden og beskadige den.
  2. Tandkødsbetændelse kan også give tandpine, dette opstår hvis bakterier efterlades mellem  tænderne, eller i tandkødslommerne.
  3. Parodontose.
  4. Smerterne kan også skyldes, at noget af tanden er knækket af, og nerven er blottet, et træthedsbrud i tanden.
    ( se under revne i tanden )
  5. En tandbyld kan opstå som følge af tandkødsbetændelse, parodontose, eller betændelse i tanden. Bakterier og betændelse ophobes i tandbylden, hvilket kan føre til en voldsom tandpine.
  6. Tandfrembrud af mælketænder kan give smerter, men også hos voksne kan det give smerter, når visdomstænderne bryder frem.

 

Du bør kontakte klinikken, så vi kan klarlægge årsagen til dine smerter, og udfra det vurderer vi hvilken behandlingsmetode, der kan hjælpe dig.

 

Hvad er isninger?

Isninger er en reaktion fra tandens indre grundet en ydre påvirkning. Isningerne opstår, når emaljen på tænderne er nedslidt.


Når tænderne derefter bliver udsat for kolde, varme, søde og syrlige føde- og drikkevarer, kan der ofte mærkes kortvarige jag af smerte.


Når emaljen ikke længere beskytter i samme omfang som før, vil du opleve, at tænderne bliver mere følsomme.

 

Ring til os, hvis du oplever tandpine


Det anbefales, at du opsøger klinikken og får klarlagt, hvor problemet stammer fra, så du kan undgå større skader, eller du kan blive behandlet, hvis det er nødvendigt.

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER