Revne i tanden


Hvad er revner i tænderne?

Revner, også kaldet infraktioner, kan være synlige, uden at det betyder noget for styrken af tanden.

 

Hvorfor kommer der revner i tænderne?

Revnerne kommer på grund af belastning, og derfor er kindtænderne de mest udsatte. Store fyldninger i tænderne er også en medvirkende årsag. Skærer eller presser man tænder, er der også en risiko for, at man kan få revner, der giver symptomer.

 

Symptomerne er ofte kulde-/varme følsomhed og ømhed hvis man tygger på noget hårdt eller sejt. Der kan gå måneder mellem, at smerten udløses, fordi man uvilkårligt vil tygge ”udenom” den dårlige tand. Det vil ofte være svært at udpege, hvilken tand det drejer sig om.

 

 

Behandling af revner i tænderne

Revner uden symptomer kræver ingen behandling, man holder bare øje med dem. Ved symptomer skal tanden aflastes og stabiliseres, så revnen ikke ” giver ” sig, når man tygger. Tandlægen vil vurdere, om en plastfyldning eller en tandkrone er løsningen. Plasten limer revnen sammen, og kronen låser revnen helt fast.

 

Har tandnerven taget skade, skal tanden rodbehandles, før den endelige behandling udføres. I enkelte tilfælde kan revnen være så uheldigt placeret, at tanden flækker på langs, og så er der kun et at gøre, at trække tanden ud.

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER