Forebyggelse og tandeftersyn

Pleje af dine tænder er vigtigt

Der findes ingen form for tanderstatning, som fungerer lige så godt som dine egne naturlige tænder. Den bedste løsning til bevarelse af dine egne tænder er forebyggelse.

En række sygdomme, fx lunge- og hjertekarsygdomme, diabetes og gigt kan forværres af dårlig mundhygiejne på grund af bakterier i mundhulen. Symptomer i mund og tænder kan endvidere give smerter og  besvær, når du spiser.

 

Fluorbehandling anvendes til at forebygge og hæmme udviklingen af huller i tænderne (caries). Tandrensning og parodontosebehandlinger bruges til at forebygge og standse parodontose.

Med en god mundhygiejne, forebyggende tandeftersyn, regelmæssig tandrensning og sunde kostvaner kan du bevare et velfungerede og sundt tandsæt hele livet og undgå parodontose og huller i tænderne.

Hvis du regelmæssigt får foretaget en tandrensning, gør det din hverdag lettere, når du skal børste dine tænder. For når tænderne er glatte, er de nemmere at børste rene, hvilket formindsker risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og andre sygdomme i munden.

 

Ved en tandrensning fjernes plak, tandsten og belægninger.

 

Fluorholdig tandpasta

Vi anbefaler altid, at du anvender en fluorholdig tandpasta i forbindelse med tandbørstningen, da fluor hjælper med at forebygge huller.

 

Det er vigtigt at overholde dine eftersyn, så behandleren kan opdage eventuelle begyndende problemer med tænder, tandkød og slimhinder. I nogle tilfælde suppleres tandeftersynet med røntgenbilleder på klinikken.

 

Det er individuelt hvor ofte, man har behov for et tandeftersyn/tandrensning.Det afhænger bl.a. af, hvor meget tandsten man danner. Typisk kan man have behov for tandrensning hver 3., 6., 9. eller 12. måned.

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER