Tandkroner og tandbroer

Vi tilbyder både indlæg og fuldkroner

 

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en støbt restaurering fremstillet i guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn. En krone kan omslutte tanden helt (fuldkrone) eller dele af tanden (indlæg).


Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning, så det kan holde, er det nødvendigt med en krone. Den vil gøre tanden mere holdbar og skal sikre, at tanden ikke knækker, så du derved risikerer at miste tanden.


En krone bygges op på den eksisterende tand, som slibes til, hvorefter man tager et aftryk.
Tandlægen fremstiller ofte en midlertidig krone, og en tandtekniker fremstiller så den blivende krone, der sættes fast på tanden ved hjælp af en tynd cement, der fungerer som lim.

 

Hvad er en tandbro?

En bro er i princippet flere kroner, der sættes på række.

 

Dette er enten for at støtte og forstærke hinanden eller for at erstatte en tand, som man har mistet.

 

Der er dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den. En bro er cementeret fast på de naturlige tænder, og den vil hurtigt komme til at føles som dine egne tænder. Broer bliver normalt lavet for, at du kan få et pænere udseende, eller for at du kan få flere tænder at tygge med.

 

Tænder kan også erstattes med en aftagelig protese ( se under tandproteser ). Eller der kan indsættes kunstige rødder -  tandimplantater, hvorpå en krone, en bro eller en tandprotese kan sættes fast.

 

Om du skal vælge den ene eller den anden løsning afhænger af dine tænders tilstand, og hvor mange tænder du mangler.

 

Vi vejleder gerne, og fortæller dig om de muligheder der er bedst for dig.

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER