Dårlig ånde

Dårlig ånde kan skyldes bakterier i mundhulen, som danner ildelugtende svovlbrinteforbindelser.

 

Sådan undgår du dårlig ånde

Daglig grundig mundhygiejne er meget vigtig. Tænderne skal være rene, brug tandstikkere, mellemrumsbørster eller tandtråd.

 

Dybe tandkødslommer og huller i tænderne er et problem, her kan bakterier også samles og give dårlig lugt. En betændt nerve eller en løs krone kan også lugte grimt. Mange bakterier sidder på tungen, så derfor skal tungen også børstes 1 – 2 gange om ugen med en blød børste. Det kan være en ide at tygge sukkerfrit tyggegummi eller suge på sukkerfrie pastiller.

 

Derudover er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, så man holder munden fugtig, da mundtørhed også kan give dårlig ånde, fordi der ikke er spyt til at skylle svovlbrinterne væk.

 

Spyt har indflydelse på din ånde

Det spyt, vi producerer, har mange funktioner. Det beskytter mundens slimhinder og tænderne mod kemiske påvirkninger og angreb fra mikroorganismer, idet det neutraliserer syren fra bakterier, men også syrepåvirkninger fra det vi spiser og drikker. Dermed beskytter spyttet os mod huller i tænderne. Samtidig hjælper spyttet os med at tygge og synke maden og  gør maden mere flydende og smører slimhinderne. Spyttet er ligeledes første trin i fordøjelsesprocessen pga. det høje indhold af ” gode ” bakterier og enzymer.

 

Tal med din tandlæge  

Dårlig ånde kan også komme fra maven. Tal med din praktiserende læge om problemet.

 

Din tandlæge kan også hjælpe dig, hvis du har problemer med dårlig ånde, så tag en snak med en af vores behandlere, næste gang du besøger
os på Amager nær Sundbyvester Plads.

 

Du er også velkommen til at booke en tid til undersøgelse i dag ved at klikke her

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER