Tandproteser

En helprotese eller en delprotese?

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan en delprotese være en god løsning. En delprotese kan også bruges , selvom du har ganske få tænder tilbage. Den sidder ofte bedre fast end en helprotese og fylder mindre.

 

Så inden du beslutter dig, er det meget vigtigt, at vi undersøger, om det vil være en fordel at bevare enkelte tænder, og om en del- eller helprotese vil være det bedste for dig. 

 

Kan det ses, at man har fået protese? 

Alle protesetænder fremstilles i dag så naturtro i farver og former, at vi kan lave det så fint, at protesen ligner dine egne tænder, vi arbejder med meget dygtige tandteknikere.

 

Hvad er en delprotese? 

En delprotese kan erstatte mistede tænder. Den kan også bruges, hvis du kun har ganske få tænder tilbage.

Delprotesen sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler.

 

En delprotese kan normalt bruges døgnet rundt, gummen har dog nogle gange godt af at hvile – dvs. at være uden protese, i en del af døgnet, men alt det vejleder vi grundigt om.

 

Hvad er en helprotese? 

Har man ingen naturlige tænder tilbage, eller kan de resterende ikke bevares, er det nødvendigt med en helprotese. Den erstatter alle tænder i kæben.

 

I overkæben kan protesen som regel fremstilles, så den suger sig fast i ganen. I underkæben ligger protesen i stedet løst på gummen. Underkæbeprotesen kan dog fremstilles, så kinder og tunge hjælper med at holde den på plads.

 

Skal jeg få tjekket mine proteser hos tandlægen? 

Protesen skal tilpasses ændringer i gummen, som der altid vil være.


Protesen kan komme til at sidde løst, men så snart protesen er rettet til, sidder den igen, som den skal.

 

Hvordan renholder jeg tandproteser? 

Det er vigtigt at holde dine proteser rene med en protesebørste eller en anden egnet børste. Du rengør dem med almindeligt køligt vand og sæbe eller tandpasta, protesen skal tages ud når den børstes.
Vi giver grundig instruktion, inden du går hjem med protesen.

 

Der kan komme tandsten på protesen, ligesom tobak, rødvin, kaffe og te kan misfarve protesen. Sådanne misfarvninger skal altid fjernes hos tandlægen. Derudover er det vigtigt at få tjekket, at der ikke opstår tryksår eller svampeinfektioner.

Vi glæder os til at se dig

MØD PERSONALET HER